VDW (Vrijwilligersdienst West) VDW (Vrijwilligersdienst West)

Over inloopmiddagen voor 60 + ers voorheen de VDW
Met veel plezier en inzet heeft de VDW de laatste jaren de ouderenmiddagen verzorgd.  Er werden sprekers  ingehuurd, mensen met powerpointpresentaties over de natuur of over kunst, cabaretachtige middagen, middagen over goede doelen of over maatschappelijke onderwerpen. Toch loopt het bezoekersaantal terug. Er zijn ook minder vrijwilligers, door de  stijgende leeftijd of afnemende gezondheid.
Daarom gaan we het roer omgooien. We kiezen voor de naam inloopmiddagen, ze zijn bestemd  voor  60+ ers. Informele middagen waar best een onderwerp aan te pas kan komen, maar het hoeft niet. Mensen kunnen zelf iets bedenken en het ook uitvoeren. Er moet ruimte zijn voor gezelligheid en gesprek. Met ingang van het komende seizoen gaan we daarmee beginnen.

Daarnaast zijn we op zoek naar een liturgiegroepje van 2 of 3 mensen die het leuk vinden om voor de adventsviering en de 40dagen/paasviering voor senioren  en belangstellenden de liturgie samen te stellen.
Tot nu toe is het niet gelukt om een nieuwe voorzitter te vinden.  Een beter naam zou coördinator zijn. Dat hoeft niet 1 persoon te zijn, er kunnen ook 2 mensen de taken samen delen.
Wekt het uw belangstelling? Wilt u weten wat het inhoudt?  Kijk op de site van de Goede Herderkerk.  Contactpersonen Nel v.d. Dool, tel.  3553836 en Ger Boon tel. 3554949
Er is een jaarprogramma gemaakt, zodat we kunnen beginnen. Er is ruimte voor gesprek en ontmoeting en er kunnen ideeën of activiteiten ingevoegd worden. Heeft u een goed idee, kom er mee.
De activiteiten zijn op de woensdagmiddag van 15.00 -17.00 uur. De zaal is om 14.45 uur open.
26 september. Onze kerkfotograaf Rien de Bruijn en zijn vrouw verzorgen een leuke muziekquiz. Een bekende melodie, maar hoe heet het ook weer. Aansluitend is er een broodmaaltijd.
24 oktober. Een middagbustocht, hier komt nog informatie over.
28 november.  Dhr. W Zondag  uit Baarn geeft een powerpoint presentatie over zijn reis naar Rusland. Dhr. Zondag is een bekende spreker over zijn reizen en maakt prachtige foto’s en vertelt erover.
Donderdag 20 december. In verband met de beschikbaarheid van de ruimte is de advents/kerstviering deze keer  op donderdag. De kerk is open vanaf 15.00 uur en de dienst begint om 15.30 uur.

2019
30 januari. Nieuwjaars middag. met een hapje en een drankje, waar u gezellig bij kan praten. Een leuke bingo.
27 februari. Arda  van Dulmen komt vertellen over haar tocht van Maastricht naar Rome via de oudste pelgrimsweg die bestaat: De Via Francigena. Zoals u ziet weer een presentatie van iemand uit onze Goede Herderkerk, het wordt vast interessant.
31 maart. Op verzoek gaan we deze keer spelletjes doen. Kom gezellig meedoen, neem een  spel mee of verzin een eigen spel.
17 april. Viering 40 dagentijd en Pasen. De kerk is open vanaf 15.00 uur, de dienst begint om 15.30 uur. Aansluitend aan de dienst is er een broodmaaltijd. De tafels staan prachtig gedekt in de kerk en het gezellig samen eten wordt zeer gewaardeerd.
22  mei. De dagbustocht. Nadere informatie volgt.
We hopen op uw belangstelling. Kom eens een keer kijken, iedereen is welkom.

De liturgie en de zondagsbrief voor 18 november 2018 kunt u hier ophalen. De oudere exemplaren van liturgieën kunt u vinden onder Documenten. Als u daar niet vindt wat u zoekt, e-mailt u dan naar onderstaand adres. Dan vinden we een oplossing.

Het programma Verdieping in West 2018 - 2019 is beschikbaar. U kunt het vinden bij  "Activiteiten" bij Leren". of het programma direct bekijken bij "Documenten".
Let op!. per 1 november is het programma aangepast, de lezing van Pier Slump over "Wat is waarheid?" is niet op woensdag 28 november maar op dinsdag 27 november 2018.

ds. C.P.A.E. (Annelies) Jans,