VDW (Vrijwilligersdienst West) VDW (Vrijwilligersdienst West)

VDW (Vrijwilligersdienst West)
De VDW van de Goede Herderkerk bestaat uit ongeveer 35 vrijwilligsters die met veel enthousiasme een aantal taken vervullen binnen deze wijkgemeente.
De VDW kent geen bestuur, maar heeft wel een commissie die de vergaderingen voorbereidt en de lopende zaken begeleidt. Zowel de commissie als alle deelneemsters komen 2 à 3 keer per jaar bij elkaar.
Wat zijn zoal de taken die de VDW op zich heeft genomen?
Een belangrijk onderdeel vormen de vele bezoeken die de VDW-sters jaarlijks afleggen. Zij bezoeken voornamelijk de oudere gemeenteleden. Dat gebeurt door het jaar heen en ook bij speciale gelegenheden, zoals verjaardagen of jubilea. Dan wordt ook vaak gezorgd voor een attentie.
Met Kerstfeest en Pasen zijn er speciale vieringen, ook weer voor de oudere gemeenteleden en andere belangstellenden; ze vinden plaats in de Goede Herderkerk. De nadere gegevens daarover verschijnen altijd tijdig in Perspectief, in de 4 keer per jaar verschijnende nieuwsbrief en op de zondagsbrief.
Eveneens rond Pasen verzorgt de VDW, in overleg met de diaconie, een attentie. Dat gebeurt in de 40-dagentijd. De attenties worden altijd door VDW-sters en gemeenteleden persoonlijk bezorgd.
Tweemaal per jaar verzorgt de VDW een bustocht voor ouderen. Meestal is er in mei een dagtocht en in oktober een tocht van een halve dag. Er is altijd veel belangstelling voor en steeds wordt er een reisdoel gezocht dat alle deelnemers kan boeien; vaak is het een combinatie van natuur en cultuur. De tocht wordt dan gezellig afgesloten met een broodje en heerlijke soep in de kerk.
In de Goede Herderkerk is elke laatste woensdag van de maand een culturele middag, waarbij allerlei interessante onderwerpen ter sprake komen.
De bloemen die elke week in de kerk staan, worden ook verzorgd onder verantwoordelijkheid van de VDW.
U ziet het: activiteiten te over! Wilt u (nog) meer weten of u melden als deelnemer?
Belt u dan naar mevr. J. Kats tel. 355 86 86 of mail naar

Het programma van vorig jaar heeft veel belangstellenden getrokken, zowel op de middagen voor ouderen, de reisjes en de Advents- en 40-dagen/ Paasviering.
Met veel plezier presenteren wij het programma voor het komende seizoen. Wij hopen weer op veel deelnemers.
Traditioneel bestaat de VDW uit vrouwen, maar als mannen belangstelling hebben: u bent van harte welkom om als vrijwilliger mee te werken.
Jaarprogramma 2017-2018
Woensdag 27 Sept 15.00 ; vanmiddag verwelkomen we Mw. T. Niemoller, bij ons wel bekend om haar prachtige natuurfilms uit het achterpark van paleis het Loo. Zij presenteert nu haar nieuwe serie,  ‘’Wandelen door de Seizoenen’’.  Een prachtige middag om mee te beginnen. Daarna kunnen we met genieten van de gezellige broodtafel.
Woensdag 25 Oktober middagtocht 13.00;  Deze herfsttocht gaat naar Hattem alwaar een bezoek aan een museum, een koffie/theepauze met wat lekkers en een rondrit over de Veluwe vóór we weer huiswaarts gaan. De kosten voor deze tocht zijn €.32.00 per persoon. Opgeven kan bij mevr. Boon, tel. 355 49 49, mevr. van der Land, tel. 355 71 44 of bij mevr. Davelaar, tel. 355 51 23.
Woensdag 29 november: dhr. W Zondag  uit Baarn, geeft een indrukwekkende presentatie over een rondreis langs de natuurparken in het westen van de Verenigde Staten van Amerika. Ook de route 66 en de wereld beroemde kust weg San Francisco-LA, en een aantal bekende steden. Las Vegas, Salt Lake City  San Francisco en Los Angeles komen aan bod.  Een hele mooie middag over dit fascinerende gebied.
Woensdag 20 December: Advent en Kerstviering. Vanaf 15.00 is er koffie en thee, aanvang dienst 15.30 uur
2018
Woensdag 31 Januari: Nieuwjaars middag. met een hapje en een drankje, waar u gezellig bij kan praten. Een leuke bingo. Laat u verrassen.
Woensdag 28 februari: iconen. Dhr. CH Egberts toont ons mooie iconen, en kan er prachtig over vertellen.
Woensdag 28 maart: Paasviering; vanaf 15.00 is er koffie en thee. De dienst begint om 15.30  uur; daarna de feestelijke broodtafel.
Woensdag 25 april: Mission Aviation Fellowship; Gevestigd in Teuge, helpt met vliegtuigen mensen in arme landen. Wij worden deze middag in  woord en beeld op de hoogte gebracht, hoe MAF middels vliegtuigen mensen in arme afgelegen gebieden bereikbaar maakt, voor hulp en Evangelie
Woensdag 23 Mei, dagtocht; u hoort hier t.z.t. nog over. .
We gaan mooie middagen tegemoet. Neem gerust vrienden mee. iedereen is welkom. We zien uit op grote belangstelling van uw kant.
Dan werken wij weer met plezier voor u aan het volgend seizoen.
Met een hartelijke groet van de VDW.

De liturgie en de zondagsbrief voor 22 oktober 2017 kunt u hier ophalen. De oudere exemplaren van liturgieën kunt u vinden onder Documenten. Als u daar niet vindt wat u zoekt, e-mailt u dan naar onderstaand adres. Dan vinden we een oplossing.

Het programma Verdieping in West 2017 - 2018 is beschikbaar. U kunt het vinden bij  "Activiteiten" bij Leren". of het programma direct bekijken bij "Documenten".