PKN
Wijkgemeente Goede Herderkerk Apeldoorn
 
aanmelden aanmelden

Voor de komende rommelmarkt   7 september 2019 kunnen we wel wat extra medewerkers gebruiken om te helpen inzamelen en te uitzoeken van de goederen. Rond maart 2019 beginnen we hier mee. Meldt u zich graag vroegtijdig aan dan kunt u meegenomen worden in de planning. U kunt zich aanmelden bij onze voorzitter; Pleun de Heer _ telnr.  055-5223471  en of bij Annemarie Mulderij, 055-3558987,  

 
Rommelmarkt 2019 Rommelmarkt 2019

Zaterdag 7 september 2019 wordt onze jaarlijkse Rommelmarkt gehouden, deze is van 10.00 tot 15.00 uur, met de trekking van de loten om 14.45 uur, waar ook onder ander verse oliebollen te koop zijn en veel meer lekkere dingen, u bent van harte uitgenodigd.


De Rommelmarkt commissie.
 

 
afbouwen naar kleinere opzet rommelmarkt afbouwen naar kleinere opzet rommelmarkt

Beste mensen / gemeenteleden,
 
Sinds 1989 wordt door een groot aantal vrijwilligers de rommelmarkt rond de Goede Herderkerk georganiseerd en uitgevoerd. Het aantal vrijwilligers is (ook nu nog) overweldigend. Gemeenteleden en niet gemeenteleden, ruim 180 vrijwilligers, zetten zich jaarlijks in voor het doen slagen van de rommelmarkt.  De rommelmarkt is er niet alleen om geld in te zamelen voor de kerk en voor de goede doelen, maar is ook heel belangrijk voor de grote mate van saamhorigheid. Het geeft ook iedereen een goed gevoel om er bij te kunnen zijn.
Dat willen we graag zo houden. Het bestuur realiseert zich echter ook dat wij niet ontkomen aan vergrijzing onder de vrijwilligers. Soms is het nodig om ze tegen zichzelf in bescherming te nemen en hen te adviseren om het wat rustiger aan te doen of zelfs om te stoppen.  Wij willen nog een aantal jaren de rommelmarkt voortzetten.
De rommelmarktcommissie heeft daarom besloten om stapsgewijs, daar waar mogelijk, de omvang van de rommelmarkt af te slanken. Er worden de laatste jaren al geen grote spullen meer ingezameld, maar vanaf heden zullen er ook geen weckpotten, bloempotten, vazen en rietwerk, blik oude videobandendikbuik TV,s  meer worden ingenomen. Deze kramen komen dus te vervallen, m.u.v. de bloemenkraam (bloemstukjes maken).
Dit geeft de rommelmarktcommissie tevens de ruimte om  tot een herschikking van de kramen over te gaan.
Zo zullen de boekenkramen worden verplaatst naar de kerkzaal (onder het orgel). Ook de  koffers en tassen zullen worden verplaatst naar de kerkzaal, waardoor er meer doorloopruimte ontstaat in de hal.
De infostand krijgt eveneens een plaats in de kerkzaal, waardoor de mogelijkheid ontstaat om de beide voordeuren van de kerk wijd open te zetten. De infostand wordt samengevoegd met de stand  “kijk in de kerk”. Eén en ander zal tijdens de markt duidelijk met aanwijzingen worden aangegeven, zodat zoeken naar een verplaatste stand niet nodig zal zijn.
Buiten zal hierdoor meer ruimte ontstaan en de mogelijkheid bieden om ook daar te herschikken.
De tijdsduur van de rommelmarkt zal worden aangepast. Opening om 10.00 uur, verloting om 14.30uur en sluiting van de markt om 15.00 uur. Eerder sluiten geeft meer ruimte om op te ruimen.
Dit zijn de plannen voor 2018, die in het voorjaar verder zullen worden toegelicht. Natuurlijk gaan wij de aanpassingen na de rommelmarkt 2018 uitgebreid evalueren. Wij realiseren ons dat het voor medewerkers even wennen zal zijn, maar wanneer wij de rommelmarkt in ere willen houden, moeten we vooruit blijven kijken en ons niet laten verrassen door noodgedwongen situaties.
Namens de rommelmarktcommissie,
 
Pleun de Heer,
Voorzitter
 

 
 
 
Nieuws

 
Liturgie en Zondagsbrief
De liturgie en de zondagsbrief voor 16 september 2018 kunt u hier ophalen. De oudere exemplaren van liturgieën kunt u vinden onder Documenten. Als u daar niet vindt wat u zoekt, e-mailt u dan naar onderstaand adres. Dan vinden we een oplossing.

Kopij voor de zondagsbrief inleveren uiterlijk  donderdag 19.00 op e-mail:
 
Kerkdiensten nu ook via internet te beluisteren
De diensten in de Goede Herderkerk zijn te beluisteren via Kerkomroep.nl.

Op de ipad of iphone kunt u gebruik maken van de gratis Kerkomroep app.

Ook voor Android gebruikers is er een gratis Kerkomroep app beschikbaar.

 
Verdieping in West
Het programma Verdieping in West 2018 - 2019 is beschikbaar. U kunt het vinden bij  "Activiteiten" bij Leren". of het programma direct bekijken bij "Documenten".
 
 
Gegevens predikant
 Mw. ds. C.P.A.E. (Annelies) Jans,
 Saffierstraat 34
 7314 HK  Apeldoorn
 tel. nr. 06 39 18 36 39
 E-mail:
 Vrije dag: maandag en zaterdag  
 
ANBI Gegevens
Hier vind u alle ANBI gegevens met betrekking tot de Goede Herderkerk.
 
 
 
  Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.