Uit het pastoraat (2) Uit het pastoraat (2)

Met elkaar meeleven … voor elkaar bidden. Dat doen we in de kerk en misschien ook thuis. Wat kan het dan goed zijn als de naam klinkt. Het gebeurt maar zelden dat er voor iemand voorbede gevraagd wordt, of dat iemand voor zichzelf voorbede vraagt. Jammer. Het kan zo goed zijn om te weten dat je naam genoemd wordt in het gebed van de gemeente. Het gebeurt altijd in overleg en zal u dus niet overvallen. Denkt u ook eens na over de mogelijkheid bij name genoemd te worden in de voorbede? Dat zou een goede gewoonte kunnen worden inde dienst.

Ziekenzalving
Een bijzonder ritueel bij een ziekbed is de ziekenzalving. Woorden én gebaren spreken een taal die in zo’n bijzondere situatie een sterke kracht hebben. De zalving is een traditie die laatste tijd weer meer aandacht krijgt in onze kerken. Het kan heel heilzaam zijn voor degene om wie het gaat, maar ook voor de nabij-staanden. Een ziekenzalving gaat gepaard met een gebed, bijbellezing en zegenbede. Zegenen en zalven, kan een intens ritueel ten goede zijn. Ook dat is iets om over na te denken en in overweging te nemen.

Oproep
Zijn er gemeenteleden die wel eens een bezoekje willen brengen bij een ander gemeentelid? We zouden graag met u in contact komen. We hebben u nodig, er is behoefte aan mensen die omzien naar een ander. Laat het weten aan de coördinator van uw werkgebied.

Uit het Pastoraat (1) Uit het Pastoraat (1)

Pastoraat is niet meer standaard jaarlijks een huisbezoek van één of twee ouderlingen. Ouderen worden in onze wijk door medewerksters van de VDW bezocht. En verder is het van belang dat u het zelf laat weten als u een bezoek op prijs stelt. Veel mensen vinden het lastig om zelf te bellen. Dat kunnen we ons best voorstellen. Laten we daarom omzien naar elkaar: ook buren of kennissen kunnen een pastor of een contactpersoon bellen.

Pastorale raad Pastorale raad

Pastoraat

Het pastoraat rond de Goede Herderkerk wordt georganiseerd vanuit de pastorale raad. Pastoraat is een zaak van héél de gemeente en betekent in het spoor van Jezus omzien naar elkaar in wat mensen bezig houdt en beweegt. Ten dienste van het georganiseerde pastoraat zijn werkzaam de predikanten, ouderlingen, pastoraal medewerkers, contactpersonen en medewerkers van de Vrijwilligersdienst West (VDW).

De predikant is verantwoordelijk voor de pastorale zorg in onze wijk. De wijk is verdeeld in 6 werkgebieden. In ieder werkgebied is een team werkzaam dat bestaat uit een pastoraal ouderling, een diaken, een ouderling-kerkrentmeester en, niet in de laatste plaats, pastorale bezoeksters of bezoekers. Voor aansturing en coördinatie heeft elk werkgebied een coördinator en een reserve-coördinator.

Gemeenteleden die niet binnen de wijk wonen maar zich naar de Goede Herderkerk hebben laten overschrijven, de buitenwijkse leden, zijn ingedeeld bij werkgebied 4.

De indeling van de werkgebieden vindt u op deze website onder Algemeen / adressen.

De liturgie en de zondagsbrief voor 22 oktober 2017 kunt u hier ophalen. De oudere exemplaren van liturgieën kunt u vinden onder Documenten. Als u daar niet vindt wat u zoekt, e-mailt u dan naar onderstaand adres. Dan vinden we een oplossing.

Het programma Verdieping in West 2017 - 2018 is beschikbaar. U kunt het vinden bij  "Activiteiten" bij Leren". of het programma direct bekijken bij "Documenten".