PKN
Wijkgemeente Goede Herderkerk Apeldoorn
 
Catechese Catechese

De wijkgemeenten rond de Jachtlaankerk en de Goede Herderkerk organiseren samen catechese voor kinderen uit groep 5 tot en met 8 van de basisschool.
Na de herfstvakantie starten de verschillende catechesegroepen; groep 8 start in januari.

Groep 5 en 6: 15 november 2017 en 7 februari 2018, van 14.30-15.30 uur.
In twee bijeenkomsten willen we de kinderen vertrouwd maken met dingen die in en rond de kerk gebeuren en daar betekenis aan geven. Op 15 november is het thema avondmaal, in de Jachtlaankerk, o.l.v. ds. Harry Smit. Op 7 februari komen we bij elkaar in de Goede Herderkerk en is het thema dopen, o.l.v. ds. Annelies Jans.

Groep 7 en 8: basiscatechese. Beide groepen komen zeven keer bij elkaar, van 13.15-14.00 uur.
Rode draad is ‘wat zie je en wat betekent het?’ We hebben het over allerlei dingen die je in en rond de kerk hoort en ziet. We vertellen verhalen, we gaan samen een keer ergens naar toe, we versieren kaarsen met was, je leert een paar woorden Hebreeuws, we gaan proberen om namen in steen uit te houwen en nog veel meer. Zo kom je er langzamerhand achter wat dingen betekenen.

Groep 7 start op woensdag 1 november, onder leiding van ds. Annelies Jans en Emmy Verheul. De keren daarna zijn op 8, 15, 22 en 29 november en 6 en 13 december. De kinderen uit groep 7 komen bij elkaar in de Goede Herderkerk.
De eerste keer voor groep 8 is op woensdag 31 januari 2018, o.l.v. ds. Harry Smit en Emmy Verheul. De andere keren zijn 7, 14 en 21 februari, 7 en 14 maart. De laatste keer is op Goede Vrijdag, 30 maart, van 10.00-12.00 uur. De bijeenkomsten voor groep 8 zijn in de Jachtlaankerk.

Informatie over de verschillende catechesegroepen bij Emmy Verheul,
tel. 055 578 77 62, E-mail:

 
 

 
Nacht zonder dak Nacht zonder dak

Nacht zonder dak.
Zaterdagnacht 6 mei hebben jongeren van de Goede Herderkerk, de Grote Kerk en de Jachtlaankerk ervaren hoe het is om dakloos te zijn.
Aan het begin van de avond heeft Ben Moes van het JIP verteld over de Apeldoornse zwerfjongeren. Vanuit zijn werk begeleidt hij jongeren tot 23 jaar die geen vaste woon- of verblijfplaats hebben. Twee keer in de week wordt er eten gekookt door vrijwilligers en dat wordt naar de jongeren toe gebracht. Op die manier komt Ben in contact met zwerfjongeren en probeert hij ook om hen weer van straat te krijgen.
Daarna was het tijd om de slaapplaatsen in orde te maken. Met dozen, dekzeilen, tape en touw werden afdakjes gebouwd. Heeft de één genoeg aan een stuk karton om onder te liggen. Bij de anderen wordt een complete hut gebouwd. Na het opbouwen zijn we op de fiets gestapt naar het Orderbos om een bosspel te doen.
Weer terug bij de kerk werd het kampvuur aangestoken en een broodje knakworst gegeten.
Om 0:30 is het dan tijd om naar bed te gaan. Van slapen is niet veel gekomen. Een aantal heeft maximaal 2 uur geslapen. De volgende ochtend om 8:00 is het tijd om te gaan ontbijten. Lekker warm binnen in de kelder. Dat maakt toch het verschil met de echte zwerfjongeren. Een kop thee, een lekker broodje, gezellig met elkaar. Dat laatste is misschien wel het grootste verschil. Zoals dominee Harry Smit in de dienst zei: “Een dakloze is vaak eenzaam, heeft niemand die hem helpt. Je staat er helemaal alleen voor.” Dat was gelukkig voor onze jongeren niet zo. Het was een gezellige nacht zonder dak. Goed om er met elkaar bij stil te staan hoe goed we het allemaal hebben. Maar ook goed om met drie kerken de krachten te bundelen en een hele leuke activiteit te organiseren voor onze jongeren. Iedereen bedankt voor de hulp en de gezelligheid!
Foto 1    foto 2

 
Jeugdraad Jeugdraad

De Jeugdraad wordt gevormd door:
Erna van Schadewijk (kindernevendienst)
Marjo Douma (kookclub)
Lusanne Douma (knutselclub)
Albrecht Dekker (Godmode groep)
Pleun de Heer coördinatie en informatie 

 
Kinderoppas Kinderoppas

Iedere zondagmorgen, tijdens de kerkdienst, is er in een aparte ruimte kinderoppas voor de kleintjes. De kinderoppas is bestemd voor kinderen tot vier jaar.

 
Godmode groep Godmode groep

Elke eerste zondag van de maand
De jongeren in de middelbare schoolleeftijd hebben de eerste zondag van de maand hun eigen nevendienst. Zelf hebben de jongeren een grote inbreng in de onderwerpen en het verloop van hun eigen viering. Nieuwsgierig geworden? Kom eens kijken en neem gerust een vriend of vriendin mee. Contactpersoon: Corina Besteman, e-mail; , tel. 055-3551182.

Nieuwe leiding erg welkom.
Om het nog steeds groeiend aantal kinderen een leuke en leerzame kindernevendienst te kunnen bieden, zoeken wij nog nieuwe leiding. Ook voor de 12+ nevendienst (mannen zijn ook van harte welkom!).
 

Rooster Godmode seizoen 2017/2018
Datum dag Activiteit
2018    
7-1-2018 Zo Godmode
13-1-2018 Za Wijkbrede activiteit Goede Herderkerk
2-2-2018 Vr Cirkelslag
4-2-2018 Zo Godmode
4-3-2018 Zo Godmode
1-4-2018 Zo Godmode - Pasen
13-5-2018 Zo Godmode
3-6-2018 Zo Godmode
1-7-2016 Zo Godmode - laatste keer dit seizoen


Zaterdag 13 januari

12+ Activiteit Wijkbreed - Play the Game

Na een aantal geslaagde wijkbrede activiteiten voor de 12+ jongeren, was de Goede Herderkerk  aan de beurt weer iets leuks te organiseren. Het thema van de avond, Play the Game, onthulde nog niet exact wat er die avond zou gaan gebeuren en leidde tot leuke speculaties.

Met Levend Stratego buiten in het Sprengenpark  als frisse start zat de stemming er direct in. Na een pauze met een opwarmertje konden de groepjes, die waren gemaakt voor de spellen, hun hersens aan het werk zetten. In korte tijd moest een bom onschadelijk worden gemaakt. Het goed beantwoorden van een vraag, leverde een cijfer om de code van de bom te kraken. Het intelligentie niveau lag hoog, want de codes waren snel gekraakt. Of was er wellicht sprake van wat malversatie?? De winnende groep kreeg in elk geval een lekkere lollytaart. 

Tijd om even lekker los te gaan. Liefhebbers voor Karaoke konden hun hart ophalen. Voor wie daar geen zin in had, waren er nog wat andere spellen. Ook daar werd goed gebruik van gemaakt, onder het genot van een bitterbal. De gezelligheid duurde tot 23.00 u.
 
Alle 3 de kerken in West waren present en de reacties van de jeugd waren bijzonder positief. “Het was superrr!”   
Leiding Godmode

 
Kindernevendienst Kindernevendienst

4–12 jaar : Iedere zondag Kindernevendienst
De mooie Bijbelse verhalen horen en er met elkaar over praten. Samen spelletjes doen, knutselen en nog veel meer. Dat doen we iedere zondagochtend om 10.00 uur. tijdens de kerkdienst in onze eigen gezellige ruimte. Bijzondere Kindernevendiensten: Ongeveer om de maand organiseren we een bijzondere kindernevendienst. De kinderen gaan dan direct naar de nevendienstruimte en komen met de zegen pas terug in kerk. Er is dan wat langer tijd om de andere vertelvormen toe te passen en we verwerken het verhaal dan met de kinderen op een bijzondere wijze. Contactpersoon: Erna van Schadewijk, tel. 3550013.

Op Kerstavond is er een kinderkerstfeest. We hopen veel kinderen met hun (groot)ouders te mogen verwelkomen. Als het mogelijk is komt er weer een levende kerststal. Na de dienst is er weer wat lekkers.

 
Jeugdclubs Jeugdclubs

Knutselclub : vanaf 7 jaar: wekelijks op de dinsdag van 18.30 -19.30 uur in de Lammerenhut

Kookclub:  vanaf 11 jaar: 2 x per maand op dinsdag van 17.30 -19.30 uur in de Goede Herderkerk.

Leiding beide clubs: Elsa, Martijn en Jet Foppen, Lusanne en Marjo Douma, Marjo en/of Eelke Douma op telefoonnr. 06-26368873 of mailadres

 
Basiscateches Groep 7 en 8 Basiscateches Groep 7 en 8

In de wijk West is er voor de catechese een samenwerkingsverband tussen de Jachtlaankerk en de Goede Herderkerk. Voor de kinderen uit groep 7 en 8 van de basisschool is er basiscatechese. Beide groepen komen acht keer bij elkaar, op woensdagmiddag, van13.15 uur tot 14.00 uur in de Lammerenhut bij de Goede Herderkerk, onder leiding van Emmy Verheul. Rode draad is “Wat zie je en wat betekent het”. Informatie bij Emmy Verheul, tel. 5787762
 

 
Catequiz Catequiz

Catequiz is bedoeld voor middelbare en andere scholieren. Op Catequiz gaat het over geloof. Over de bijbel. Over je eigen leven. Die drie dingen hebben van alles en nog wat met elkaar te maken.
Vorig jaar hebben we een paar heel spannende discussies gehad. We hebben samen het een en ander gelezen. We zijn op excursie geweest bij Vader Theodoor in Deventer en we hebben met weinig geld heel veel kerstinkopen gedaan voor dakloze jongeren. En we doen af een toe een spel (quiz, vandaar de naam). Informatie bij Albrecht Dekker,  
 

 
 
 
Nieuws

 
Liturgie en Zondagsbrief
De liturgie en de zondagsbrief voor 9 december 2018 kunt u hier ophalen. De oudere exemplaren van liturgieën kunt u vinden onder Documenten. Als u daar niet vindt wat u zoekt, e-mailt u dan naar onderstaand adres. Dan vinden we een oplossing.

Kopij voor de zondagsbrief inleveren uiterlijk  donderdag 19.00 op e-mail:
 
Kerkdiensten nu ook via internet te beluisteren
De diensten in de Goede Herderkerk zijn te beluisteren via Kerkomroep.nl.

Op de ipad of iphone kunt u gebruik maken van de gratis Kerkomroep app.

Ook voor Android gebruikers is er een gratis Kerkomroep app beschikbaar.

 
Verdieping in West
Het programma Verdieping in West 2018 - 2019 is beschikbaar. U kunt het vinden bij  "Activiteiten" bij Leren". of het programma direct bekijken bij "Documenten".
Let op!. per 1 november is het programma aangepast, de lezing van Pier Slump over "Wat is waarheid?" is niet op woensdag 28 november maar op dinsdag 27 november 2018.
 
 
Gegevens predikant
 ds. C.P.A.E. (Annelies) Jans,
 Saffierstraat 34
 7314 HK  Apeldoorn
 tel. nr. 06 39 18 36 39
 E-mail:
 Vrije dag: maandag en zaterdag  
 
ANBI Gegevens
Hier vind u alle ANBI gegevens met betrekking tot de Goede Herderkerk.
 
 
 
  Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.