Kinderoppas

Iedere zondagmorgen, tijdens de kerkdienst, is er in een aparte ruimte kinderoppas voor de kleintjes. De kinderoppas is bestemd voor kinderen tot vier jaar.

Kindernevendienst 4–12 jaar : Iedere zondag Kindernevendienst
De mooie Bijbelse verhalen horen en er met elkaar over praten. Samen spelletjes doen, knutselen en nog veel meer. Dat doen we iedere zondagochtend om 10.00 u. tijdens de kerkdienst in onze eigen gezellige ruimte.
Bijzondere Kindernevendiensten: Ongeveer om de maand organiseren we een bijzondere  kindernevendienst. De kinderen gaan dan direct naar de nevendienstruimte en komen met de zegen pas
terug in kerk. Er is dan wat langer tijd om de andere vertelvormen toe te passen en we verwerken het verhaal dan met de kinderen op een bijzondere wijze. Contactpersoon: Erna van Schadewijk, tel. 3550013

Categese

De wijkgemeenten rond de Jachtlaankerk en de Goede Herderkerk organiseren samen catechese voor kinderen uit groep 5 tot en met 8 van de basisschool.
Na de herfstvakantie starten de verschillende catechesegroepen; groep 8 start in januari. Informatie over de verschillende catechesegroepen is verkrijgbaar bij Emmy Verheul, tel. 055 578 77 62, e-mail: . Bij Emmy kun je je ook opgeven. Tot snel!   Ds. Annelies

Groep 5 en 6: 13 februari 2019, van 14.30-15.30 uur  In twee bijeenkomsten willen we de kinderen vertrouwd maken met dingen die in en rond de kerk gebeuren en daar betekenis aan geven. Op 21 november komen we bij elkaar in de Jachtlaankerk en gaan we aan de slag rond symbolen. Op 13 februari doen we een speurtocht in de Jachtlaankerk.

Groep 7 en 8: basiscatechese. Beide groepen komen zes keer bij elkaar, van 13.15-14.00 uur. Rode draad is ‘wat zie je en wat betekent het?’ We hebben het over allerlei dingen die je in en rond de kerk hoort en ziet. We vertellen verhalen, we gaan samen een keer ergens naar toe, we versieren kaarsen met was, je leert een paar woorden Hebreeuws, we gaan proberen om namen in steen uit te houwen en nog veel meer. Zo kom je er langzamerhand achter wat dingen betekenen.

Groep 7 komt bij elkaar op: 31 oktober, 7, 14, 21 en 28 november, en 12 december.

Groep 8 start in 2019.

Jeugdclubs

De startavond op dinsdag 18 september ligt alweer even achter ons, dit was de dag van de aftrap van het nieuwe seizoen van de kook-en knutselclub. We hadden gelukkig mooi weer dus begonnen deze avond buiten met een hapje en een drankje. De kinderen begonnen daarna aan een speurtocht in de omgeving van de Goede Herderkerk. Onder leiding van o.a. dominee Annelies Jans gingen de kinderen op pad! Als afsluiting mochten de kinderen een ijsje halen.
Op dinsdag 25 september hebben we de eerste knutselavond gehad met als resultaat een vogelhuisje van ijsstokjes. De kookclub kon in eerste instantie geen doorgang vinden door te weinig aanmeldingen maar door een aantal extra kinderen die zich hebben opgegeven is deze club nu ook weer begonnen en daar zijn we natuurlijk heel blij mee!

De knutselclub vanaf 7 jaar (vanaf groep 4) wekelijks op de dinsdag van 18.30 -19.30 uur in de Lammerenhut
De kookclub vanaf 11 jaar: 2 x per maand op dinsdag van 17.30 – 19.30 uur in de Goede Herderkerk.

Groeten en tot ziens, Elsa, Jet, Lusanne, Marjo en Martijn.
Informatie beide clubs bij:  Martijn Foppen, tel: 06-30412371, e-mail: