Wijkgemeente Goede Herderkerk Apeldoorn

Jongeren

GODMODE GROEP

12+ God mode

De jongeren in de middelbare schoolleeftijd hebben de eerste zondag van de maand, (vanaf zondag 12 april 2020 vinden dit plaats  op de 2de zondag van de maand, ) hun eigen nevendienst.
Zelf hebben de jongeren een grote inbreng in de onderwerpen en het verloop van hun eigen viering. Nieuwsgierig geworden? Kom eens kijken en neem gerust een vriend of vriendin mee. Nieuwe leiding erg welkom. (Ook mannen zijn van harte welkom!) Contact persoon Vacant.

HOLY SOUP

Elke laatste vrijdag van de maand komen we rondom een lekkere kop soep (of iets anders smakelijks) bij elkaar op verhaal in de Goede Herderkerk. We koken en eten samen. Figuurlijk gooien we ook allerlei ingrediënten in de soeppan: onze eigen verhalen, inzichten, vragen en antwoorden. Zo ontstaat er een heerlijk holy soepje! Rond de tafel heeft zich inmiddels een leuke, gezellige groep verzameld met jongeren uit de Grote Kerk, Jachtlaankerk en Goede Herderkerk, maar natuurlijk is er nog plek voor jou. Schuif je aan?

Data: elke laatste vrijdagavond van de maand, van 17.30 – 20.30 uur. Opgave: Lydia Bakker; email:  .

TAIZÉREIS

Taizéreis Apeldoorn Noord – West: 19-26 juli 2020 –  ‘De Taizé-reis in juli 2020 is vanwege het coronavirus gecanceld, maar we hopen van harte op een Taizéreis volgend jaar!’

De eerste week van de zomervakantie, van 19-26 juli, gaan we met elkaar op pad, naar Taizé. De reis is bedoeld voor jongeren tussen de 16 en 29 jaar. Waar gaan we heen? Naar kloostergemeenschap Taizé, een piepklein plaatsje in het midden van Frankrijk. We gaan een week lang op bezoek bij de broeders die daar wonen en gaan mee in hun ritme: drie keer per dag komen we met hen samen in de kerk, en met andere jongeren nemen we deel aan ontmoetingen, maaltijden, gespreksgroepen en verrichten we een praktische taak. We komen bij de broeders ‘op bezoek’ – maar je zult merken dat je je er zelf ook al snel thuis voelt. Naar Taizé komen betekent een stapje terug nemen van je dagelijks leven, heel veel verschillende mensen ontmoeten, muziek maken, rust en bezinning, uitwisseling, inspiratie opdoen waar je voorlopig op kunt teren (tot de volgende Taizéreis een zomer later?), en nog heel veel meer. Het is altijd een feest om zoveel jongeren, zoveel verscheidenheid, op de heuvel in Taizé te zien samenkomen en hopelijk zullen er in de zomer van 2020 ook een paar Apeldoorn-Westers te spotten zijn! 

In het voorjaar van 2020 zal er een in de Goede Herderkerk een voorlichtingsmiddag zijn en zul je meer (praktische) informatie krijgen. Even rondijken op de website van de gemeenschap van Taizé is ook een aanrader: https://www.taize.fr/nl.

Wil je mee, of wil je op de hoogte gehouden worden van de precieze plannen? Stuur dan een berichtje naar . Het is fijn om al een beetje een idee te hebben van de omvang van de groep. à Dieu in Taizé!