Wijkgemeente Goede Herderkerk Apeldoorn

Voor jong én ouder

QUALITY HOUR

Quality Hour

Een aantal keer per jaar houden we in de Goede Herderkerk op zondagmorgen een Quality Hour: een eigen recept van de Goede Herderkerk. 

Wat is het? Een Quality Hour bestaat uit twee delen: het eerste deel is een korte, eigentijdse viering: we luisteren naar en zingen moderne liederen, iemand vertelt iets over zijn/haar leven en dromen, en is er een korte meditatie. Elke keer staat er een ander thema centraal waar we allemaal mee te maken hebben. In het tweede deel is er ruimte voor een kop koffie en een goed gesprek over wat er aan de orde is gekomen. 

Meedoen aan Quality Hour is een mooie manier om je samen met anderen bezig te houden met wat er werkelijk toe doet in het leven. We bieden je een moment van even stilstaan, van bezinning, en ontmoeting. Quality time, dus.  

Hoe, wat, waar?

Zondagmorgen, steeds om 10 uur in de Goede Herderkerk, wanneer aangegeven.

TAIZÉVIERINGEN

Taizé is een klein plaatsje in het midden van Frankrijk, op zo’n 800 kilometer van Apeldoorn. Sinds 1940 is hier een oecumenische kloostergemeenschap, opgericht door broeder Roger. Ieder jaar komen er duizenden jongeren uit alle werelddelen om te bidden en te zingen en aangeraakt te worden door de sfeer van vrede en verzoening van deze gemeenschap. Mensen die in Taizé geweest zijn, willen graag in hun eigen omgeving iets van deze bijzondere sfeer overbrengen. 

Daarom organiseren we twee keer per jaar een Taizéviering in de Goede Herderkerk. Zo’n viering kun je zien als één groot gebed, in zangvorm. Er worden Taizéliederen gezongen: korte muziekfragmenten op tekst, die zich herhalen. Zo kun je steeds dichter bij de betekenis komen van de liederen en ze tot je laten spreken. Er wordt een Bijbeltekst gelezen, en er is een lange stilte van zo’n 7 minuten, waarin je tot rust kunt komen of je verder kunt bezinnen, of misschien wel allebei – en dit alles in een sfeer van verbondenheid met elkaar.

Taizévieringen in 2020: 2 februari en 4 oktober

(Van 19 t/m 26 juli 2020 is er een Taizéreis, voor jongeren tussen de 16 en 29. Voor meer info, zie: ‘Kerk op maat ‘/‘Jongeren’.)