Wijkgemeente Goede Herderkerk Apeldoorn

Voor jong én ouder

TAIZÉVIERINGEN

Taizé is een klein plaatsje in het midden van Frankrijk, op zo’n 800 kilometer van Apeldoorn. Sinds 1940 is hier een oecumenische kloostergemeenschap, opgericht door broeder Roger. Ieder jaar komen er duizenden jongeren uit alle werelddelen om te bidden en te zingen en aangeraakt te worden door de sfeer van vrede en verzoening van deze gemeenschap. Mensen die in Taizé geweest zijn, willen graag in hun eigen omgeving iets van deze bijzondere sfeer overbrengen. 

Daarom organiseren we twee keer per jaar een Taizéviering in de Goede Herderkerk. Zo’n viering kun je zien als één groot gebed, in zangvorm. Er worden Taizéliederen gezongen: korte muziekfragmenten op tekst, die zich herhalen. Zo kun je steeds dichter bij de betekenis komen van de liederen en ze tot je laten spreken. Er wordt een Bijbeltekst gelezen, en er is een lange stilte van zo’n 7 minuten, waarin je tot rust kunt komen of je verder kunt bezinnen, of misschien wel allebei – en dit alles in een sfeer van verbondenheid met elkaar.

Taizévieringen in 2020: 2 februari en 4 oktober

(Van 19 t/m 26 juli 2020 is er een Taizéreis, voor jongeren tussen de 16 en 29. Voor meer info, zie: ‘Kerk op maat ‘/‘Jongeren’.)

MOVIES THAT MATTER

 

Tijd: 19.00, Opgave: bij ds. Bram Bregman, ‘t liefst per mail:  (maar telefonisch kan ook: 06-36435901).