Wijkgemeente Goede Herderkerk Apeldoorn

MEET&EAT: Mogen vluchtelingen een avond bij jou mee-eten

image.png

MEET&EAT: Mogen vluchtelingen een avond bij jou mee-eten, hun verhaal delen en Nederland leren kennen?

 

De kranten staan er vol van en het raakt iedereen; de situatie in het overvolle aanmeldcentrum in Ter Apel, waar dagelijks nieuwe vluchtelingen aankomen. Veel mensen vragen zich nu af “wat kan ik doen?” Stel je eens voor dat je na een lange en zware reis in een, voor jou, vreemd land komt. Dat je daar bent zonder familie en vrienden en je hebt geen idee óf en wanneer je hen weer gaat zien. Je spreekt de taal niet, kent de gebruiken en cultuur niet en je kent helemaal niemand. Je verlangt naar rust, veiligheid en warmte.

Eenmaal in een AZC ergens in het land, waaronder de opvanglocatie aan de Christiaan Geurtsweg in Apeldoorn, begint het lange wachten en de asielprocedure. Om deze nieuwkomers welkom te heten en te leren kennen, organiseert Stichting Present de actie Meet & Eat. Tijdens Meet & Eat halen gastgezinnen uit Apeldoorn enkele bewoners op om bij hen thuis te komen eten. Een luisterend oor en warme aandacht doet mensen goed en zorgt voor wederzijds begrip. De opzet van het project is om mensen vanuit het AZC (400 mensen) thuis een luisterend oor en warme aandacht te geven.  Er is inmiddels een vrij afgelegen opvangplek bijgekomen,  Fletcherhotel Beekbergen, Schalterdalweg 18. Hier wonen 160 mensen (incl. wat kinderen). Een win-win situatie om mensen aan tafel uit te nodigen.

Na het eten breng je de mensen weer terug naar de opvanglocatie.

Op vrijdag 30 september wordt de volgende Meet & Eat georganiseerd. Wil je meedoen? Meer informatie en aanmelding via https://stichtingpresent.nl/apeldoorn/gastgezinnen-voor-vluchtelingen-info-en-aanmelden/

Heb je vragen? Neem dan contact op met Céline van Oosterhout, projectcoördinator bij Present, via 06-39533444 of