Miranda Klaver over Ontwikkelingen in de evangelische en charismatische kerken. Wat valt ervan te leren? GEANNULEERD!!

De verhalen over de toekomst van het christendom in Nederland zijn somber: veel kerken zien jaarlijks hun ledentallen afnemen en steeds meer kerkgebouwen worden gesloten. Verrassend is echter de opkomst van evangelische en charismatische kerken, die veel jonge mensen aantrekken. Zowel in grote steden als op de Nederlandse ‘biblebelt’ groeit de aanhang van eigentijdse kerken. Wat maakt deze kerken zo populair? Wat is de rol van media en muziek? En wie zijn die gelovigen van succesvolle megakerken?

Deze trend binnen het christendom in Nederland staat niet op zichzelf maar is onderdeel van een wereldwijde groei van evangelische, charismatische en pinksterkerken. Deze lezing biedt een verrassende inkijk in actuele ontwikkelingen binnen de christelijke traditie waar het geloof sterk verbonden wordt met de ervaring van het alledaagse leven.

Dr. Miranda Klaver (57) is als antropoloog van religie verbonden aan de faculteit Religie en Theologie van de Vrije Universiteit (VU) te Amsterdam.

De lezing wordt georganiseerd door Verdieping in Noord-West en de VU-Vereniging

Datum: woensdag 18 maart  Let op! deze lezing gaat niet door i.v.m. de maatregelen rond het Coronavirus.
Plaats : Jachtlaankerk, Jachtlaan 143
Tijd : 20.00 uur